Hogyan válasszunk?

Egy selyemkendő vagy sál olyan öltözékkiegészítő, ami keretezi arcunkat, stílust ad, szóval egész megjelenésünkre kihatással van, ezért nem mindegy, milyen színt, mintát, méretet választunk.
Vegyük sorra, milyen szempontokat mérlegeljünk választás előtt!
Legegyszerűbb, ha magunknak vásárolunk. Tudjuk, milyen színek állnak jól hajunkhoz, bőrünkhöz, mely színeket kedveljük, és milyen meglévő darabokhoz választjuk.
Ha ajándéknak szánjuk, kicsit nehezebb helyzetben vagyunk. Gondoljuk végig, milyen színeket visel magán, milyen stílust követ öltözködésében az illető hölgy.

Bőrtípus, szemszín: A kendő az arc közelében helyezkedik el, ezért fontos, hogy passzoljon az arcbőrhöz, a szem színéhez! Bizonyos színek sápasztanak, mások túl erősek az adott bőrtípushoz. Sötét hajhoz és bőrhöz az élénk, erőteljes színek, míg világos, szőke hajhoz, kék szemhez és halvány bőrhöz pasztell színek illenek.
Érdemes a megajándékozott korát is figyelembe venni választáskor.
A méret sem mindegy. A Silkbyhajna selyemkendők és sálak a következő méretekben készülnek: 180 x 45 cm, 90 x 90 cm, 74 x 74 cm, 55 x 55 cm. A hosszú sálat lehet a legváltozatosabban megkötni. A négyzetes kendőnél adott a megkötés módja.

55 x 55 cm

74 x 74 cm

90 x 90 cm

180 x 45 cm

Minta
Érdemes azt is végiggondolni, hogy a megajándékozandó mennyire szereti a természetből vett organikus motívumokat, mennyire a hagyományok híve (klasszikus színpárosítások és motívumok), vagy szereti a merészebb színeket, absztakt, nonfiguratív díszítést. Egy virágos kendővel nem lehet nagyot hibázni, a legtöbb nőnek jól áll és kedveli is.